Auberginerolletjes met mozzarella
Halfgesmolten kaas met tomatentapenade: die Italianen weten wel wat lekker is.
Aan de slag
Snijd met een kaasschaaf (of een mesje) van de aubergine 8 mooie dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 min. liggen. Snijd van de mozzarella 8 dunne, lange plakken. Dep de gezouten kant van de aubergine droog en bestrijk dun met tapenade. Leg op elke plak vervolgens 2 basilicumblaadjes en een plak mozzarella en rol op. Halveer de rolletjes en steek in elk een cocktailprikker. Leg op een schaaltje.
Verhit in een pan de olijfolie en bak per keer 2 auberginerolletjes rondom bruin en gaar.
Groente in de lengte snijden
Instructievideo - 00:45 min.
Auberginerolletjes met mozzarella
Halfgesmolten kaas met tomatentapenade: die Italianen weten wel wat lekker is.
bijgerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd met een kaasschaaf (of een mesje) van de aubergine 8 mooie dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 min. liggen. Snijd van de mozzarella 8 dunne, lange plakken. Dep de gezouten kant van de aubergine droog en bestrijk dun met tapenade. Leg op elke plak vervolgens 2 basilicumblaadjes en een plak mozzarella en rol op. Halveer de rolletjes en steek in elk een cocktailprikker. Leg op een schaaltje.
Verhit in een pan de olijfolie en bak per keer 2 auberginerolletjes rondom bruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1 bol mozzarella
100 g zongedroogde tomatentapenade
16 verse basilicumblaadjes
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
kaasschaaf
cocktailprikkers