Pittige kipfilet met mango
Met gember en koriander. Een oosters kippetje voor in een gourmetpannetje.
Aan de slag
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe in een kom. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken langs de pit en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes en schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn.
Meng in een andere kom de mango, 1 el gember, de bosui en 1 el koriander. Schenk de kokosmelk in een kannetje. Verhit de olie in een gourmetpannetje. Laat de kipreepjes rondom dichtschroeien. Schep wat mangomengsel erdoor en bak het geheel nog 3-4 min. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Pittige kipfilet met mango
Met gember en koriander. Een oosters kippetje voor in een gourmetpannetje.
bijgerecht
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe in een kom. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken langs de pit en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes en schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn.
Meng in een andere kom de mango, 1 el gember, de bosui en 1 el koriander. Schenk de kokosmelk in een kannetje. Verhit de olie in een gourmetpannetje. Laat de kipreepjes rondom dichtschroeien. Schep wat mangomengsel erdoor en bak het geheel nog 3-4 min. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kipfilets piri piri à la minute
½ verse mango
1 bosui
1 cm verse gemberwortel
2 takjes verse koriander
100 ml kokosmelk
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
gourmetstel