Zalm in limoen-roomsaus
Aan de slag
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in 8 blokjes en schep in een kom om met het limoenrasp, 1 el limoensap, zout en chilipeper naar smaak. Marineer de zalm minstens 15 min. in het limoenmengsel en bewaar afgedekt in de koelkast. Schenk ondertussen de kookroom in een kannetje en roer de bieslook erdoor, bewaar ook afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Verhit in een gourmetpannetje een klontje boter en schroei telkens 2 blokjes zalm rondom dicht. Voeg een flinke scheut kookroom toe en laat het geheel 2-3 min. sudderen tot de zalm vanbinnen rosé is.
Zalm in limoen-roomsaus
bijgerecht
null personen
255 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in 8 blokjes en schep in een kom om met het limoenrasp, 1 el limoensap, zout en chilipeper naar smaak. Marineer de zalm minstens 15 min. in het limoenmengsel en bewaar afgedekt in de koelkast. Schenk ondertussen de kookroom in een kannetje en roer de bieslook erdoor, bewaar ook afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Verhit in een gourmetpannetje een klontje boter en schroei telkens 2 blokjes zalm rondom dicht. Voeg een flinke scheut kookroom toe en laat het geheel 2-3 min. sudderen tot de zalm vanbinnen rosé is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
200 g zalmfilet
0 chilipeper
200 ml kookroom
2 el bieslook
0 boter
Dit heb je nodig
gourmetstel