Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt
Aan de slag
Grijs velletje van tuinbonen verwijderen. Krielaardappels in 20 min. gaarkoken. Sjalot met witte wijn omscheppen. Romaatjes met 1 el olie en zout en peper naar smaak met sjalot mengen. Muntblaadjes van takjes afplukken. Tuinbonen 2 min. koken, in vergiet laten uitlekken en met staafmixer of in keukenmachine met munt en 1 el olie tot grove puree malen. Met citroensap, zout en peper op smaak brengen. Grillpan verhitten. Vis droogdeppen, met olie insmeren en met zout en peper bestrooien. Zeewolf in ca. 5-7 min. goudbruin grillen, halverwege keren. Tuinbonenpuree over vier warme borden verdelen, zeewolf erbovenop leggen en tomaatjes met dressing eromheen scheppen. Krielaardappels met boter omscheppen en in aparte schaal opdienen.
Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Grijs velletje van tuinbonen verwijderen. Krielaardappels in 20 min. gaarkoken. Sjalot met witte wijn omscheppen. Romaatjes met 1 el olie en zout en peper naar smaak met sjalot mengen. Muntblaadjes van takjes afplukken. Tuinbonen 2 min. koken, in vergiet laten uitlekken en met staafmixer of in keukenmachine met munt en 1 el olie tot grove puree malen. Met citroensap, zout en peper op smaak brengen. Grillpan verhitten. Vis droogdeppen, met olie insmeren en met zout en peper bestrooien. Zeewolf in ca. 5-7 min. goudbruin grillen, halverwege keren. Tuinbonenpuree over vier warme borden verdelen, zeewolf erbovenop leggen en tomaatjes met dressing eromheen scheppen. Krielaardappels met boter omscheppen en in aparte schaal opdienen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g tuinbonen
500 g krielaardappels
2 sjalotten
1 eetlepel witte wijn
250 g romaatjes
3 eetlepels olijfolie extra vierge
½ zakje verse munt
1 eetlepel citroensap
600 g zeewolffilet
25 g boter
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer of keukenmachine