Wortelcakejes
bewaar
bewaar

Wortelcakejes

Met sinaasappelglazuur en pecannoten. Net uit de oven het allerlekkerst.

25 min. bereiden / 20 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster in een droge koekenpan kort de pecannoten. Laat de honing in de magnetron in enkele sec. smelten.

Meng de boter, de honing, de gemalen koriander en het zout in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe. Meng het meel met het bakpoeder en voeg in gedeelten toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat draaien tot het een glad mengsel is geworden. Houd 12 pecannoten apart, voor elk cakeje 1. Spatel de wortel en de rest van de pecannoten door het mengsel en mix kort, of schep goed om. Beleg de muffinvorm met de papieren cakebakjes. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en laat de wortelcakejes in de oven in ca. 20 min. gaar worden.

Neem de cakejes uit de oven en uit de muffinvorm. Laat de cakejes op een rooster afkoelen. Snijd eventueel de bolle bovenkant van de cakejes en druk op elk cakeje een pecannoot. Meng in een kom de poedersuiker en kurkuma. Maak een kuiltje en schenk daar het citroensap en de limonadesiroop in. Meng tot er een gladde massa ontstaat. Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelcakejes. Indien het glazuur te dik is, kan je wat extra druppels vocht toevoegen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wortelcakejes

Met sinaasappelglazuur en pecannoten. Net uit de oven het allerlekkerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig