Kogelbiefstuk met portjus
Aan de slag
Biefstuk aan beide kanten bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten. Biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Intussen magnetronfrites volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Vlees uit pan nemen en(in aluminiumfolie verpakt) warmhouden. Sjalot in bakvet 1 min. bakken. Port bij sjalot schenken en op hoog vuur tot lichtgebonden jus inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. In schaaltje tomaat mengen met kaas en 1 el olie (uit pot) en peterselie. Kogelbiefstuk met portjus, frites en tomatensalade serveren.
Kogelbiefstuk met portjus
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Biefstuk aan beide kanten bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten. Biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Intussen magnetronfrites volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Vlees uit pan nemen en(in aluminiumfolie verpakt) warmhouden. Sjalot in bakvet 1 min. bakken. Port bij sjalot schenken en op hoog vuur tot lichtgebonden jus inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. In schaaltje tomaat mengen met kaas en 1 el olie (uit pot) en peterselie. Kogelbiefstuk met portjus, frites en tomatensalade serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kogelbiefstuk
25 g boter
1 doosje magnetronfrites naturel
1 sjalot
75 ml rode port
2 trostomaten
75 g witte kaas op olie
1 eetlepel peterselie