Crostini met sjalot, bacon en ansjovis
Aan de slag
Sjalotten pellen en halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 el olie bacon op laag vuur 3 min. uitbakken. Sjalot toevoegen en 3-4 min. fruiten. Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 min. zachtjes bakken tot sjalot gaar is. Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren. Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren. Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmengsel erop scheppen. Crostini over vier borden verdelen.
Crostini met sjalot, bacon en ansjovis
voorgerecht
null personen
405 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotten pellen en halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 el olie bacon op laag vuur 3 min. uitbakken. Sjalot toevoegen en 3-4 min. fruiten. Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 min. zachtjes bakken tot sjalot gaar is. Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren. Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren. Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmengsel erop scheppen. Crostini over vier borden verdelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 sjalotten
4 eetlepels olijfolie
4 plakken bacon
6 zongedroogde tomaten op olie
4 ansjovisfilets
1 teentje knoflook
4 dikke sneetjes brood
Dit heb je nodig
grillpan