Tonijnpakketjes
Aan de slag
Bladerdeeg laten ontdooien. Oven op 225 °C voorverwarmen. Tonijn laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Tonijn met bosui, tapenade, olijven, zout en peper mengen. Van bladerdeegplakjes twee plakjes halveren. Hele plak plus halve plak op elkaar leggen en samen uitrollen tot vierkant van 15 x 15 cm. Tonijnmengsel over midden van bladerdeeg verdelen. Bladerdeegpunten over tonijnmengsel dichtvouwen. Maak zo nog 3 pakketjes. Pakketjes op ingevette bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Komkommer wassen en grof raspen. Komkommer 5 min. laten uitlekken en mengen met coleslaw. Tonijnpakketjes serveren met komkommer-coleslaw.
Tonijnpakketjes
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Bladerdeeg laten ontdooien. Oven op 225 °C voorverwarmen. Tonijn laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Tonijn met bosui, tapenade, olijven, zout en peper mengen. Van bladerdeegplakjes twee plakjes halveren. Hele plak plus halve plak op elkaar leggen en samen uitrollen tot vierkant van 15 x 15 cm. Tonijnmengsel over midden van bladerdeeg verdelen. Bladerdeegpunten over tonijnmengsel dichtvouwen. Maak zo nog 3 pakketjes. Pakketjes op ingevette bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Komkommer wassen en grof raspen. Komkommer 5 min. laten uitlekken en mengen met coleslaw. Tonijnpakketjes serveren met komkommer-coleslaw.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg
1 pak tonijnstukken in water
3 bosuitjes
100 g tapenade van zongedroogde tomaten
½ potje zwarte olijven
1 komkommer
1 bak Amerikaanse coleslaw
Dit heb je nodig
bakplaat, ingevet
deegroller