Chocoladeflikken met frambozen
Aan de slag
Chocolade boven hittebestendige kom in stukjes breken. Kom in grote pan met laag kokend water hangen (bodem van kom en pan mogen elkaar niet raken). Chocolade langzaam laten smelten. Pistachenootjes grof hakken. Bakplaat of werkvlak met bakpapier bekleden, papier aan hoeken vastzetten met plakband. Telkens dessertlepel gesmolten chocolade op bakpapier scheppen en tot zo dun mogelijke cirkel uitsmeren. Pistachenootjes op nog warme chocolade strooien. Zo nog 11 cirkels maken en laten opstijven. Chocolade ca. 20 min. verder hard laten worden in koelkast.
Slagroom met suiker stijfkloppen. In midden van vier borden klein beetje slagroom scheppen. Chocoladeflik erop leggen en voorzichtig vastdrukken. Dessertlepel slagroom in midden van elke chocoladeflik scheppen. Frambozen rond slagroom plaatsen en iets aandrukken. Hierop tweede laag maken van chocoladeflik, slagroom en frambozen. Afsluiten met laatste chocoladeflikken.
Chocoladeflikken met frambozen
nagerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Chocolade boven hittebestendige kom in stukjes breken. Kom in grote pan met laag kokend water hangen (bodem van kom en pan mogen elkaar niet raken). Chocolade langzaam laten smelten. Pistachenootjes grof hakken. Bakplaat of werkvlak met bakpapier bekleden, papier aan hoeken vastzetten met plakband. Telkens dessertlepel gesmolten chocolade op bakpapier scheppen en tot zo dun mogelijke cirkel uitsmeren. Pistachenootjes op nog warme chocolade strooien. Zo nog 11 cirkels maken en laten opstijven. Chocolade ca. 20 min. verder hard laten worden in koelkast.
Slagroom met suiker stijfkloppen. In midden van vier borden klein beetje slagroom scheppen. Chocoladeflik erop leggen en voorzichtig vastdrukken. Dessertlepel slagroom in midden van elke chocoladeflik scheppen. Frambozen rond slagroom plaatsen en iets aandrukken. Hierop tweede laag maken van chocoladeflik, slagroom en frambozen. Afsluiten met laatste chocoladeflikken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g extra bittere chocolade
1 zakje ongezouten pistachenoten
125 ml slagroom
1 eetlepel fijne kristalsuiker
2 bakjes verse frambozen
Dit heb je nodig
bakpapier