Eiercurry met broccoli en rijst
De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel.
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min. Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.
Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes. Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui. Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.
Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.
Eiercurry met broccoli en rijst
De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min. Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.
Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes. Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui. Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.
Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
6 middelgrote eieren
1 ui
3 el traditionele olijfolie
600 g broccoli
2 el kerriepoeder
400 ml kokosmelk
100 g ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
wok