Mozzarellapizza
Het bewijs is geleverd: ook een pizza zonder tomatensaus is heel erg lekker.
Aan de slag
Meng in een kom de bloem, gist, 1/2 tl zout en het water tot een samenhangend deeg. Kneed op een met bloem bestoven welvlak tot een soepel en elastisch deeg. Leg in een kom en dek af met plasticfolie en laat ca. 45 min. rijzen. Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed het deeg nogmaals door, verdeel in 4 stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van 20 cm. doorsnede, de rand moet iets dikker blijven. Leg de deeglappen op de bakplaten. Verdeel de mozzarella erover, houd de brede rand vrij. Breng op smaak met peper en eventueel zout, besprenkel met olijfolie. Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 min. knapperig en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om. Lekker met rucolasla.
Mozzarellapizza
Het bewijs is geleverd: ook een pizza zonder tomatensaus is heel erg lekker.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng in een kom de bloem, gist, 1/2 tl zout en het water tot een samenhangend deeg. Kneed op een met bloem bestoven welvlak tot een soepel en elastisch deeg. Leg in een kom en dek af met plasticfolie en laat ca. 45 min. rijzen. Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed het deeg nogmaals door, verdeel in 4 stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van 20 cm. doorsnede, de rand moet iets dikker blijven. Leg de deeglappen op de bakplaten. Verdeel de mozzarella erover, houd de brede rand vrij. Breng op smaak met peper en eventueel zout, besprenkel met olijfolie. Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 min. knapperig en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om. Lekker met rucolasla.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g patent tarwebloem
150 ml kraanwater
½ zakje gedroogde gist
250 g mozzarella
2 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken