Ricotta met geroosterde cherrytomaatjes
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. In ovenschaal ricotta met paletmes uitstrijken. Tomaatjes schoonmaken, in bakplaat leggen en zout erboven malen. Dressing roeren van azijn, olie, knoflook, honing en flink wat peper. Tomaten hiermee bedruppelen. Ricottaschaal in oven schuiven en na 5 min. bakplaat met tomaatjes ook in de oven schuiven. Beide in nog 10 min. lichtbruin roosteren. Tomaatjes iets laten afkoelen. Ricotta op bakpapier uit vorm tillen en in 4 punten snijden. Punten voorzichtig op vier borden leggen. Wat peper erboven malen. Tomaatjes met vrijgekomen vocht ernaast scheppen en garneren met basilicum. Lekker met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.
Ricotta met geroosterde cherrytomaatjes
voorgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. In ovenschaal ricotta met paletmes uitstrijken. Tomaatjes schoonmaken, in bakplaat leggen en zout erboven malen. Dressing roeren van azijn, olie, knoflook, honing en flink wat peper. Tomaten hiermee bedruppelen. Ricottaschaal in oven schuiven en na 5 min. bakplaat met tomaatjes ook in de oven schuiven. Beide in nog 10 min. lichtbruin roosteren. Tomaatjes iets laten afkoelen. Ricotta op bakpapier uit vorm tillen en in 4 punten snijden. Punten voorzichtig op vier borden leggen. Wat peper erboven malen. Tomaatjes met vrijgekomen vocht ernaast scheppen en garneren met basilicum. Lekker met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ricotta
500 g cherrytomaatjes
0 grof zeezout
2 theelepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel honing
0 versgemalen zwarte peper
8 basilicumblaadjes
Dit heb je nodig
bakplaat
ovenschaal doorsnede 20 cm, met bakpapier bekleed