Haaskarbonades met kerriesaus
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Karbonades bestrooien met zout, peper en 1 el kerriepoeder. In koekenpan boter verhitten en vlees in 8 min. per kant rondom bruin en gaar bakken. Ui pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Broccoli in 7 min. beetgaar koken. Karbonades uit pan nemen en warmhouden. In achtergebleven bakvet ui, appel en rest van kerriepoeder 5 min. zacht bakken. Finesse toevoegen en saus door en door verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Karbonades met saus, rijst en broccoli serveren.
Haaskarbonades met kerriesaus
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Karbonades bestrooien met zout, peper en 1 el kerriepoeder. In koekenpan boter verhitten en vlees in 8 min. per kant rondom bruin en gaar bakken. Ui pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Broccoli in 7 min. beetgaar koken. Karbonades uit pan nemen en warmhouden. In achtergebleven bakvet ui, appel en rest van kerriepoeder 5 min. zacht bakken. Finesse toevoegen en saus door en door verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Karbonades met saus, rijst en broccoli serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g snelkook zilvervliesrijst
4 haaskarbonades
2 eetlepels kerriepoeder
50 g boter
1 ui
1 appel
750 g broccoli
1 pot finesse voor verrijken