Spaanse tapas
Mediterraan genieten met gemarineerde champignons, kikkererwtentortilla, gebakken amandelen en blokjes chorizo ga je jouw vrienden zeker verrassen. Met deze Spaanse tapas heb je zeker een geslaagde avond!
Aan de slag
Borstel de champignons schoon. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Bouillon aan de kook brengen. Champignons 3 min. koken en uit de bouillon nemen. Klop dressing van de citroensap, knoflook, peterselie, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Marineer de champignons hierin.
Snijd de paprika in blokjes. Fruit in een koekenpan de paprika in 2 el olie. Laat de kikkererwten uitlekken en schep ze door de paprika kikkererwten. Klop de eieren los met 1/2 tl zout en peper en schenk ze bij het kikkererwtenmengsel. Mengsel roeren tot ei begint te stollen, daarna kikkererwtentortilla nog 10 min. op laag vuur met deksel op pan bakken.
Verhit ondertussen in andere koekenpan 2 el olie en bak de amandelen hierin zachtjes op laag vuur 5 min. Meng de cayennepeper met (grof zee)zout naar smaak en strooi het over de gebakken amandelen.
Snijd de chorizo in blokjes.
Snijd de kikkererwtentortilla in punten. Haal de champignons uit de marinade en steek ze aan een cocktailprikker. Presenteer op een schaal of in bakjes de punten kikkererwtentortilla, champignons, gebakken amandel en stukjes chorizo.
Spaanse tapas
Mediterraan genieten met gemarineerde champignons, kikkererwtentortilla, gebakken amandelen en blokjes chorizo ga je jouw vrienden zeker verrassen. Met deze Spaanse tapas heb je zeker een geslaagde avond!
voorgerecht
null personen
505 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Borstel de champignons schoon. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Bouillon aan de kook brengen. Champignons 3 min. koken en uit de bouillon nemen. Klop dressing van de citroensap, knoflook, peterselie, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Marineer de champignons hierin.
Snijd de paprika in blokjes. Fruit in een koekenpan de paprika in 2 el olie. Laat de kikkererwten uitlekken en schep ze door de paprika kikkererwten. Klop de eieren los met 1/2 tl zout en peper en schenk ze bij het kikkererwtenmengsel. Mengsel roeren tot ei begint te stollen, daarna kikkererwtentortilla nog 10 min. op laag vuur met deksel op pan bakken.
Verhit ondertussen in andere koekenpan 2 el olie en bak de amandelen hierin zachtjes op laag vuur 5 min. Meng de cayennepeper met (grof zee)zout naar smaak en strooi het over de gebakken amandelen.
Snijd de chorizo in blokjes.
Snijd de kikkererwtentortilla in punten. Haal de champignons uit de marinade en steek ze aan een cocktailprikker. Presenteer op een schaal of in bakjes de punten kikkererwtentortilla, champignons, gebakken amandel en stukjes chorizo.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
1 teen knoflook
2 el peterselie
500 ml kippenbouillon in pot
1 el citroensap
6 el traditionele olijfolie
1 rode paprika
200 g kikkererwten in blik
3 middelgrote eieren
200 g ongebrande amandelen
1 mespunt cayennepeper
150 g chorizoworst
Dit heb je nodig
cocktailprikkers