Spaanse bonensalade
Olé! Met deze salade uit het zuiden liggen niet een, niet twee, maar drie Spaanse smaken op je bord.
Aan de slag
Snipper de uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de saffraan. Bak op laag vuur nog 2 min.
Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca. 5 min. warm worden. Hak intussen de peterselie. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer warm of koud.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Spaanse bonensalade
Olé! Met deze salade uit het zuiden liggen niet een, niet twee, maar drie Spaanse smaken op je bord.
bijgerecht
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de saffraan. Bak op laag vuur nog 2 min.
Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca. 5 min. warm worden. Hak intussen de peterselie. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer warm of koud.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el traditionele olijfolie
1 rode ui
1 teen knoflook
½ chorizoworst aan een stuk
1 zakje saffraan
425 g Spaanse reuzebonen in blik
3 el verse platte peterselie