Courgette gevuld met pilavrijst
Origineel idee voor een etentje, een klassieker uit de Turkse keuken.
Aan de slag
Halveer de courgettes in de lengte. Schraap met een lepel het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit. Snijd het vruchtvlees fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui.
Verhit 3/4 van de olie in de pan. Bak de ui samen met de rijst 2-3 min. zachtjes tot alle korrels glanzen. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de courgette en tomaat erdoor en bak even mee. Strooi de kaneel en rozijnen erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de bouillon en voeg 400 ml toe aan het rijstmengsel. Kook in 20 min. zachtjes gaar.
Rooster, als de rijst gaar is, in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin. Schep ze door de rijst. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes erin en vul hoog op met rijstmengsel (=pilav). Schenk de rest van de bouillon op de bodem van de schaal en druppel de rest van de olie over de courgettes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de courgettes in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Courgette gevuld met pilavrijst
Origineel idee voor een etentje, een klassieker uit de Turkse keuken.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
50 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Halveer de courgettes in de lengte. Schraap met een lepel het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit. Snijd het vruchtvlees fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui.
Verhit 3/4 van de olie in de pan. Bak de ui samen met de rijst 2-3 min. zachtjes tot alle korrels glanzen. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de courgette en tomaat erdoor en bak even mee. Strooi de kaneel en rozijnen erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de bouillon en voeg 400 ml toe aan het rijstmengsel. Kook in 20 min. zachtjes gaar.
Rooster, als de rijst gaar is, in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin. Schep ze door de rijst. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes erin en vul hoog op met rijstmengsel (=pilav). Schenk de rest van de bouillon op de bodem van de schaal en druppel de rest van de olie over de courgettes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de courgettes in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgette
2 tomaten
1 ui
4 el traditionele olijfolie
200 g zilvervliesrijst
200 g rundergehakt
1 tl kaneel
50 g rozijnen
500 ml kippenbouillon in pot
50 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
lage ovenschaal