Rijke paella met kip en garnalen
Aan de slag
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij. Laat de kipkluifjes zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen.
Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.
Paella maken
Instructievideo - 05:47 min.
Rijke paella met kip en garnalen
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
Bak in een braadpan de chorizo zachtjes uit. Schep de kipkluifjes erdoor en bak in 4-5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomaat 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij. Laat de kipkluifjes zonder deksel in ca. 25 min. zachtjes gaar sudderen.
Roer de paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in de open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de paella en warm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de paella.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tomaten
1 ui
1 rode paprika
100 g chorizoworsten aan een stuk
600 g kippenvleugels
1 tl milde paprikapoeder
2 tl gedroogde oregano
750 ml kippenbouillon van tablet
250 g koelverse gebroken sperziebonen
325 g gele rijst
100 g jumbogarnalen
2 el verse peterselie