Makkelijke paella met kip en gamba's
Simpele variant van de Spaanse klassieker, binnen een halfuur klaar!
Aan de slag
Kook de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de paprika. Snijd de chorizo en paprika in stukjes. Halveer de kipfilethaasjes.
Verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de kip in ca. 5 min. gaar. Bestrooi de kip met peper en zout en houd warm. Bak in een braadpan de rest van de olie, ui, chorizo en paprika in ca. 5 min. gaar.
Voeg de tuinerwten en rijst toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de kip en gamba's toe en verwarm het geheel door en door. Breng de paella op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.
Makkelijke paella met kip en gamba's
Simpele variant van de Spaanse klassieker, binnen een halfuur klaar!
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgende de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de paprika. Snijd de chorizo en paprika in stukjes. Halveer de kipfilethaasjes.
Verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de kip in ca. 5 min. gaar. Bestrooi de kip met peper en zout en houd warm. Bak in een braadpan de rest van de olie, ui, chorizo en paprika in ca. 5 min. gaar.
Voeg de tuinerwten en rijst toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de kip en gamba's toe en verwarm het geheel door en door. Breng de paella op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
325 g gele rijst
2 uien
1 rode paprika
200 g chorizoworsten aan een stuk
200 g kipfilethaasjes
4 el traditionele olijfolie
200 g diepvries tuinerwten
200 g gekookte gamba's