Lichte minestronesoep
Aan de slag
Breng bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de Italiaanse kruiden, sperziebonen en snijbonen toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Halveer de tomaatjes. Roer de pasta door soep en laat 7 min. zachtjes koken.
Rasp de geitenkaas grof. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Voeg de tomaatjes en olijfolie toe en verwarm soep nog 3 min. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Vorm een bergje van geraspte kaas in het midden van de soep. Garneer met basilicumreepjes.
Lichte minestronesoep
voorgerecht
null personen
150 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de Italiaanse kruiden, sperziebonen en snijbonen toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Halveer de tomaatjes. Roer de pasta door soep en laat 7 min. zachtjes koken.
Rasp de geitenkaas grof. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Voeg de tomaatjes en olijfolie toe en verwarm soep nog 3 min. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Vorm een bergje van geraspte kaas in het midden van de soep. Garneer met basilicumreepjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ l groentebouillon van tablet
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
100 g koelverse gebroken sperziebonen
200 g verse gesneden snijbonen
250 g cherrytomaten
50 g farfalle
100 g Hollandse geitenkaas
15 g verse basilicum
1 el olijfolie extra vierge