Huzarensalade met bietjes en haring
Aan de slag
Met kaasschaaf bietjes in plakjes schaven, plakjes op keukenpapier laten uitlekken. In kom huzarensalade met mierikswortel, appel, 1 eetlepel dille en driekwart van bieslook door elkaar scheppen. Op smaak brengen met peper. Springvormrand (zonder bodem) op platte ronde schaal zetten. Rand aan binnenkant bedekken met plakjes biet, die elkaar dakpansgewijs overlappen. Helft van huzarensalade uitstrijken over bodem van schaal. Laag bedekken met plakjes biet. Rest van huzarensalade erover uitstrijken. Zoute haringen droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden. Haring over huzarensalade verdelen en peper erboven malen. Rest van dille en bieslook erover strooien. Voor het serveren rand van springvorm verwijderen.
Huzarensalade met bietjes en haring
bijgerecht
null personen
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Met kaasschaaf bietjes in plakjes schaven, plakjes op keukenpapier laten uitlekken. In kom huzarensalade met mierikswortel, appel, 1 eetlepel dille en driekwart van bieslook door elkaar scheppen. Op smaak brengen met peper. Springvormrand (zonder bodem) op platte ronde schaal zetten. Rand aan binnenkant bedekken met plakjes biet, die elkaar dakpansgewijs overlappen. Helft van huzarensalade uitstrijken over bodem van schaal. Laag bedekken met plakjes biet. Rest van huzarensalade erover uitstrijken. Zoute haringen droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden. Haring over huzarensalade verdelen en peper erboven malen. Rest van dille en bieslook erover strooien. Voor het serveren rand van springvorm verwijderen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 gekookte bietjes
1 kg huzarensalade
2 eetlepels geraspte mierikswortel
1 appel
2 eetlepels verse dille
1 zakje knoflookbieslook
0 (versgemalen) zwarte peper
4 zoute haringen
Dit heb je nodig
springvorm doorsnede ca. 22 cm