Pastasalade met asperges en kip
Picknick? Pastasalade! Deze goedgevulde variant (mét noten) is zeker weten als eerste op.
Aan de slag
Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Kook de pasta en asperges in een grote pan met ruim kokend water met zout in ca. 10 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan 1/3 van de olie en bak de walnoten 1 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Snipper de ui. Verhit in de koekenpan de rest van de olie. Pers de knoflook boven de pan en fruit zachtjes samen met de ui ca. 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak bruin en gaar in ca. 5 min. Strooi er peper en zout over.
Laat in een vergiet pasta en asperges uitlekken. Doe over in een schaal. Schep de kip en pestospread erdoor. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met walnoten. Serveer de salade warm of koud.
Pastasalade met asperges en kip
Picknick? Pastasalade! Deze goedgevulde variant (mét noten) is zeker weten als eerste op.
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Kook de pasta en asperges in een grote pan met ruim kokend water met zout in ca. 10 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan 1/3 van de olie en bak de walnoten 1 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Snipper de ui. Verhit in de koekenpan de rest van de olie. Pers de knoflook boven de pan en fruit zachtjes samen met de ui ca. 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak bruin en gaar in ca. 5 min. Strooi er peper en zout over.
Laat in een vergiet pasta en asperges uitlekken. Doe over in een schaal. Schep de kip en pestospread erdoor. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met walnoten. Serveer de salade warm of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse groene asperges
250 g penne
3 el (olijf)olie
3 sjalotjes
1 teen knoflook
200 g kipfiletblokjes
90 g koelverse pestospread