Zalmrolletjes met limoenricotta
Chic hapje met zalm en frisse ricotta.
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit. Meng de ricotta door de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout. Spreid een stuk folie uit op een werkvlak. Leg de plakjes zalm erop in een rechthoek van ca. 20 x 16 cm. Sprenkel het limoensap erover en bestrijk de zalm voorzichtig met een dun laagje limoenricotta.
Dek het af met de blaadjes van het basilicum. Rol de zalm vanaf lange zijde met behulp van de folie op. Wikkel de zalmrol in de folie en laat ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de folie en snijd met een scherp mes de zalmrol in plakjes van ca. 1 cm dik. Serveren in schaaltjes.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Zalmrolletjes met limoenricotta
Chic hapje met zalm en frisse ricotta.
null porties
40 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit. Meng de ricotta door de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout. Spreid een stuk folie uit op een werkvlak. Leg de plakjes zalm erop in een rechthoek van ca. 20 x 16 cm. Sprenkel het limoensap erover en bestrijk de zalm voorzichtig met een dun laagje limoenricotta.
Dek het af met de blaadjes van het basilicum. Rol de zalm vanaf lange zijde met behulp van de folie op. Wikkel de zalmrol in de folie en laat ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de folie en snijd met een scherp mes de zalmrol in plakjes van ca. 1 cm dik. Serveren in schaaltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
125 g ricotta
200 g gerookte zalmfilet
8 g verse basilicum
Dit heb je nodig
plasticfolie