Spruitjes met volkoren-notenkruim
Aan de slag
Spruitjes in ruim water met zout 1 min. koken. Afgieten en in vergiet laten uitlekken. Brood (in keukenmachine) zo fijn mogelijk verkruimelen. In wok spruitjes in helft van boter op matig vuur in 5 min. beetgaar bakken, regelmatig omscheppen. In koekenpan rest van boter verhitten. Broodkruim en hazelnoten op laag vuur in 5 min. bruinbakken. Af en toe omschudden. Van vuur af bieslook door broodkruim roeren. Spruitjes overdoen in warme schaal enop smaak brengen met zout en nootmuskaat. Broodkruim erover strooien. Serveren bij hertenbiefstuk (met wildsaus en perenchutney*).
Spruitjes met volkoren-notenkruim
bijgerecht
null personen
145 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Spruitjes in ruim water met zout 1 min. koken. Afgieten en in vergiet laten uitlekken. Brood (in keukenmachine) zo fijn mogelijk verkruimelen. In wok spruitjes in helft van boter op matig vuur in 5 min. beetgaar bakken, regelmatig omscheppen. In koekenpan rest van boter verhitten. Broodkruim en hazelnoten op laag vuur in 5 min. bruinbakken. Af en toe omschudden. Van vuur af bieslook door broodkruim roeren. Spruitjes overdoen in warme schaal enop smaak brengen met zout en nootmuskaat. Broodkruim erover strooien. Serveren bij hertenbiefstuk (met wildsaus en perenchutney*).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak spruitjes
2 sneetjes oud bruinbrood
25 g boter
25 g hazelnoten
½ zakje verse bieslook
0 (versgeraspte) nootmuskaat