Hazenrugfilet met hazelnootkorstje
Aan de slag
In diep bord eiwit met helft van specerijen en 1/2 tl zout en peper loskloppen. Punten van hazenrugfilets terugvouwen en met cocktailprikker vaststeken (zo wordt vlees gelijkmatig gaar). Hazelnoten op plat bord strooien. Filets door eiwit wentelen en vervolgens door hazelnoten rollen (stevig aandrukken), zodat ze rondom door hazelnoten omhuld zijn.
In koekenpan helft van boter verhitten en hazenrugfilets op matig vuur 4-5 min. rondom bakken, zodat vlees vanbinnen rosé blijft. Op warm bord leggen en met aluminiumfolie afdekken. Rest van specerijen door bakvet roeren. Bessenjenever en honing toevoegen en even laten bruisen. Wijn en slagroom in pan schenken, aanbaksels losroeren en saus 3 min. op hoog vuur laten inkoken. Hazenrugfilets schuin in plakken snijden en over twee warme borden verdelen. Saus erover lepelen. Lekker met spruitjesstamppot en haricot verts.
Hazenrugfilet met hazelnootkorstje
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In diep bord eiwit met helft van specerijen en 1/2 tl zout en peper loskloppen. Punten van hazenrugfilets terugvouwen en met cocktailprikker vaststeken (zo wordt vlees gelijkmatig gaar). Hazelnoten op plat bord strooien. Filets door eiwit wentelen en vervolgens door hazelnoten rollen (stevig aandrukken), zodat ze rondom door hazelnoten omhuld zijn.
In koekenpan helft van boter verhitten en hazenrugfilets op matig vuur 4-5 min. rondom bakken, zodat vlees vanbinnen rosé blijft. Op warm bord leggen en met aluminiumfolie afdekken. Rest van specerijen door bakvet roeren. Bessenjenever en honing toevoegen en even laten bruisen. Wijn en slagroom in pan schenken, aanbaksels losroeren en saus 3 min. op hoog vuur laten inkoken. Hazenrugfilets schuin in plakken snijden en over twee warme borden verdelen. Saus erover lepelen. Lekker met spruitjesstamppot en haricot verts.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eiwit
1 mespunt gemalen kruidnagel
1 theelepel kaneel
1 theelepel koriander
2 hazenrugfilets
1 zakje hazelnoten
25 g boter
2 eetlepels bessenjenever
1 theelepel honing
100 ml rode wijn
125 ml slagroom
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
aluminiumfolie