Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie
Aan de slag
Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen. Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden. Sjalotten pellen en zeer fijn snipperen. In kleine steelpan 1 el boter verhitten en sjalot kort fruiten. Champignonblokjes 3 min. zachtjes meebakken. Wijn erbij schenken en 5 min. zachtjes verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren, nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper. Saus laten afkoelen en afgedekt op koele plek bewaren.
Parelhoenfilets in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Parelhoenfilets met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Parelhoenfilets in 8-10 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Intussen champignonsaus zachtjes opnieuw verwarmen. In wok rest van boter smelten en spinazie al omscheppend laten slinken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Spinazie in zeef laten uitlekken. Parelhoenfilets op snijplank 1 min. laten rusten en dan schuin in dunne plakjes snijden. Uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden verdelen. Parelhoenplakjes op spinazie rangschikken, saus erop en ernaast schenken. Beetje peper over saus en rand van bord malen.
Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie
voorgerecht
null personen
340 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen. Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden. Sjalotten pellen en zeer fijn snipperen. In kleine steelpan 1 el boter verhitten en sjalot kort fruiten. Champignonblokjes 3 min. zachtjes meebakken. Wijn erbij schenken en 5 min. zachtjes verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren, nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper. Saus laten afkoelen en afgedekt op koele plek bewaren.
Parelhoenfilets in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Parelhoenfilets met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Parelhoenfilets in 8-10 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Intussen champignonsaus zachtjes opnieuw verwarmen. In wok rest van boter smelten en spinazie al omscheppend laten slinken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Spinazie in zeef laten uitlekken. Parelhoenfilets op snijplank 1 min. laten rusten en dan schuin in dunne plakjes snijden. Uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden verdelen. Parelhoenplakjes op spinazie rangschikken, saus erop en ernaast schenken. Beetje peper over saus en rand van bord malen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bakje kastanjechampignons
2 sjalotten
50 g roomboter
100 ml witte wijn
125 ml crème fraîche
2 parelhoenfilets
1 eetlepel olijfolie
300 g panklare spinazie