Plaattaart met pruimen en honing
Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd de pruimen in niet te kleine stukjes. Schep in een kom de pruimen, het sinaasappelsap en -rasp, 2 el honing en de cognac door elkaar.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm. omhoog.
Laat de pruimen in een zeef boven een kom uitlekken, bewaar het vocht. Verdeel de pruimen over het deeg. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, het vocht van de pruimen en de rest van de honing. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pruimen en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Plaattaart met pruimen en honing
Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd.
nagerecht
null porties
430 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd de pruimen in niet te kleine stukjes. Schep in een kom de pruimen, het sinaasappelsap en -rasp, 2 el honing en de cognac door elkaar.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm. omhoog.
Laat de pruimen in een zeef boven een kom uitlekken, bewaar het vocht. Verdeel de pruimen over het deeg. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, het vocht van de pruimen en de rest van de honing. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pruimen en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 medium handsinaasappel
250 g gewelde pruimen
5 el vloeibare honing
4 el cognac
10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
3 middelgrote eieren
150 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
deegroller