Pompoenpilav met köfte
Aan de slag
Pompoen in parten snijden, schil en zaden verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Saffraan in 1 el water weken. In ruime pan ui en helft van knoflook in 1 el olie 1 min. fruiten. Pompoen, chilipeper, kaneel en rozijnen toevoegen en 10 min. afgedekt zachtjes bakken. Rijst erdoor roeren. Bouillon en saffraan toevoegen. Geheel aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur (op vlamverdeler) met deksel op pan ca. 10 min. laten sudderen, tot rijst en pompoen gaar zijn. Pilav snel laten afkoelen en in koelkast bewaren. In keukenmachine gehakt met helft van verse koriander, gemalen komijn, rest van knoflook en ½ tl zout en peper fijner malen. Van mengsel gehaktworstjes van 5 cm lang vormen (= köfte). Köfte tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Pilav zachtjes verwarmen. Rest van olie in pan verhitten en hierin gehaktworstjes in 8-10 min. rondom bruinbakken. Pilav bestrooien met rest van koriander. Köfte erbij serveren.
Pompoenpilav met köfte
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Pompoen in parten snijden, schil en zaden verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Saffraan in 1 el water weken. In ruime pan ui en helft van knoflook in 1 el olie 1 min. fruiten. Pompoen, chilipeper, kaneel en rozijnen toevoegen en 10 min. afgedekt zachtjes bakken. Rijst erdoor roeren. Bouillon en saffraan toevoegen. Geheel aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur (op vlamverdeler) met deksel op pan ca. 10 min. laten sudderen, tot rijst en pompoen gaar zijn. Pilav snel laten afkoelen en in koelkast bewaren. In keukenmachine gehakt met helft van verse koriander, gemalen komijn, rest van knoflook en ½ tl zout en peper fijner malen. Van mengsel gehaktworstjes van 5 cm lang vormen (= köfte). Köfte tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Pilav zachtjes verwarmen. Rest van olie in pan verhitten en hierin gehaktworstjes in 8-10 min. rondom bruinbakken. Pilav bestrooien met rest van koriander. Köfte erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g pompoen
1 envelopje saffraan
1 ui
3 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 gedroogd chilipepertje
1 stukken kaneel
1 eetlepel rozijnen
300 g basmatirijst
750 ml groentebouillon
500 g rundergehakt
1 zakje verse koriander
2 theelepels gemalen komijn
Dit heb je nodig
keukenmachine