Rijstschotel met zoutvlees en garnalen
Aan de slag
Zoutvlees in kleine blokjes snijden. In vergiet leggen en 1 min. goed afspoelen. Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 min. gaarkoken. Vlees laten uitlekken en droogdeppen. In pan met antiaanbaklaag ui 1 min. in olie fruiten. Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma 1 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen. Geheel 10 min. met deksel op pan laten sudderen. Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.
Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen. Kidneybonen in vergiet afspoelen. Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.
Rijstschotel met zoutvlees en garnalen
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Zoutvlees in kleine blokjes snijden. In vergiet leggen en 1 min. goed afspoelen. Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 min. gaarkoken. Vlees laten uitlekken en droogdeppen. In pan met antiaanbaklaag ui 1 min. in olie fruiten. Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma 1 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen. Geheel 10 min. met deksel op pan laten sudderen. Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.
Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen. Kidneybonen in vergiet afspoelen. Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g masterbeef (Surinaams zoutvlees)
2 uien
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
1 rode peper
3 cm verse gemberwortel
1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
1 paksoi
1 blikje tomatenpuree
200 g basmatirijst
500 ml visbouillon
1 blikje kidneybonen
250 g tijgergarnalen