Kipfilet met roergebakken spitskool
Omdat je de spitskool niet zo lang wokt, blijft hij lekker knapperig.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool, snijd de kool met een groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.
Verhit in een wok 2 el olie en roerbak de spitskool op matig vuur voor 10 min. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout. Bestrooi intussen de kipfilet met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en vak de kipfilet in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
Verdeel de rijst en spitskool over de borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd in schuine plakken en leg op de borden. Schep de compote ernaast.
Kipfilet met roergebakken spitskool
Omdat je de spitskool niet zo lang wokt, blijft hij lekker knapperig.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool, snijd de kool met een groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.
Verhit in een wok 2 el olie en roerbak de spitskool op matig vuur voor 10 min. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout. Bestrooi intussen de kipfilet met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en vak de kipfilet in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
Verdeel de rijst en spitskool over de borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd in schuine plakken en leg op de borden. Schep de compote ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 spitskool
4 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
4 kipfilets
360 g appel-abrikozencompote