Roergebakken spitskool met pindasaus
Pindasaus maakt alles lekkerder. In dit rijstgerecht met spitskool en rode peper doet-ie het ook weer goed.
Aan de slag
Zet heet water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.
Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak het vlees rondom bruin en gaar. Verhit in een wok de rest van de olie en bak de peper 1 min. Voeg de spitskool toe en roerbak in 7 min. tot beetgaar. Breng op smaak met peper en ketjap. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spitskool over de borden. Schep het vlees erop. Serveer met rijst en saus.
Roergebakken spitskool met pindasaus
Pindasaus maakt alles lekkerder. In dit rijstgerecht met spitskool en rode peper doet-ie het ook weer goed.
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Zet heet water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.
Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak het vlees rondom bruin en gaar. Verhit in een wok de rest van de olie en bak de peper 1 min. Voeg de spitskool toe en roerbak in 7 min. tot beetgaar. Breng op smaak met peper en ketjap. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spitskool over de borden. Schep het vlees erop. Serveer met rijst en saus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g witte snelkookrijst
1 verse spitskool
1 rode peper
5 el zonnebloemolie
300 g nasi-bamivlees
3 el ketjap manis
400 ml Indonesische satésaus
Dit heb je nodig
wok