Grieks rundvlees uit de oven
Grieks stoofgenot, geurig, kleurig en vol van smaak.
Aan de slag
Meng in de ovenschaal het vlees met de azijn, olie, oregano en chilipoeder. Laat smaken 15 min. intrekken. Schep de tomatenpuree, peper en zout door het vlees. Roer de bouillon erdoor. Schuif de ovenschaal met deksel erop in de koude oven. Schakel de oven in op 175 °C. Laat het vlees minstens 2 uur gaarstoven.
Snijd de tomaten in partjes en de paprika's in grove stukken. Schep het vlees af en toe om en meng na een uur de tomaten en parprika erdoor. Neem de schaal uit de oven en verkruimel de kaasblokjes erboven.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Grieks rundvlees uit de oven
Grieks stoofgenot, geurig, kleurig en vol van smaak.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
120 min. oventijd
Aan de slag
Meng in de ovenschaal het vlees met de azijn, olie, oregano en chilipoeder. Laat smaken 15 min. intrekken. Schep de tomatenpuree, peper en zout door het vlees. Roer de bouillon erdoor. Schuif de ovenschaal met deksel erop in de koude oven. Schakel de oven in op 175 °C. Laat het vlees minstens 2 uur gaarstoven.
Snijd de tomaten in partjes en de paprika's in grove stukken. Schep het vlees af en toe om en meng na een uur de tomaten en parprika erdoor. Neem de schaal uit de oven en verkruimel de kaasblokjes erboven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g runderriblappen
2 el rodewijnazijn
3 el traditionele olijfolie
1 el gedroogde oregano
2 tl chilipoeder
1 el tomatenpuree
125 ml rundvleesbouillon van tablet
4 tomaten
2 gele paprika's
200 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)