Flensje met sinaasappel-amandelboter
bewaar
bewaar

Flensje met sinaasappel-amandelboter

15 min. bereiden / 40 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Amandelen fijnhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom 2 eieren met olie, melk en mespunt zout loskloppen. Bloem boven eimengsel zeven en erdoor roeren. In kommetje 2 el boter met honing en eierdooier loskloppen. Sinaasappel schoonboenen, boven kommetje helft van schil raspen. Rasp met amandelen door botermengsel roeren. Sinaasappel dik schillen en partjes met scherp mesje tussen vliesjes uit snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag klontje boter smelten en van beslag 4 flensjes bakken.

Oven voorverwarmen op 200 °C. Flensjes zo in schaaltjes leggen dat ze ruim over rand hangen. In elk schaaltje 1/2 el sinaasappel-amandelboter scheppen en schaaltjes nog 10 min. in midden van oven zetten. Sinaasappelpartjes over flensjes verdelen en bol ijs erin scheppen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flensje met sinaasappel-amandelboter

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig