Champignonquiche met rookkaas
Deze kaas met zijn rokerige smaak gaat perfect samen met de kastanjechampignons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
Klop de eieren los met de slagroom. Druk het deeg in de vorm. Rasp de rookkaas. Meng de champignons met het ei-roommengsel en de kaas. Verdeel het champignon-kaasmengsel over de bodem van de quiche. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Snijd de tomaten in plakjes en meng met de dressing. Serveer de quiche met de tomatensalade.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Champignonquiche met rookkaas
Deze kaas met zijn rokerige smaak gaat perfect samen met de kastanjechampignons.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
Klop de eieren los met de slagroom. Druk het deeg in de vorm. Rasp de rookkaas. Meng de champignons met het ei-roommengsel en de kaas. Verdeel het champignon-kaasmengsel over de bodem van de quiche. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Snijd de tomaten in plakjes en meng met de dressing. Serveer de quiche met de tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kastanjechampignons
2 el ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
100 ml verse slagroom
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
100 g rookkaas
6 tomaten
5 el dressing balsamico
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)