Noedels met gegrilde aubergine en limoenkip
Aan de slag
Verhit de grillpan. Halveer de limoen en rasp van 1 helft de groene schil. Pers beide helften uit. Schep de kip met het limoensap en –rasp, knoflook en 2/3 van de koriander om. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de aubergine met een mespunt zout en met 1 el olie. Rooster de aubergine op hoog vuur in 4-5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een kleine koekenpan 2 el olie en bak de kip op hoog vuur in 4-5 min. gaar. Doe de limoenmarinade erbij en laat het grootste deel inkoken. Giet de mie af. Meng de rucola, de kip met het bakvocht, de aubergine en de rest van de koriander door de mie.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Noedels met gegrilde aubergine en limoenkip
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de grillpan. Halveer de limoen en rasp van 1 helft de groene schil. Pers beide helften uit. Schep de kip met het limoensap en –rasp, knoflook en 2/3 van de koriander om. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de aubergine met een mespunt zout en met 1 el olie. Rooster de aubergine op hoog vuur in 4-5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een kleine koekenpan 2 el olie en bak de kip op hoog vuur in 4-5 min. gaar. Doe de limoenmarinade erbij en laat het grootste deel inkoken. Giet de mie af. Meng de rucola, de kip met het bakvocht, de aubergine en de rest van de koriander door de mie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
1 kipfilet
1 teen knoflook
½ bakje koriander
1 aubergine
4 el roerbakolie
75 g eiermie
30 g rucola
Dit heb je nodig
grillpan