Kabeljauw in Parmaham met broccoliroosjes
Aan de slag
Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken, afgieten en in vergiet laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren. Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 min. laten staan. Peterselie en 3 el olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met 1/2 tl zout en peper bestrooien. Vis op plak Parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8 min. gaar bakken, halverwege keren. Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen. Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen. Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren. Lekker met tagliatelle.
Kabeljauw in Parmaham met broccoliroosjes
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken, afgieten en in vergiet laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren. Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 min. laten staan. Peterselie en 3 el olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met 1/2 tl zout en peper bestrooien. Vis op plak Parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8 min. gaar bakken, halverwege keren. Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen. Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen. Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren. Lekker met tagliatelle.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g broccoli
1 sinaasappel
1 eetlepel witte-wijnazijn
2 sjalotten
½ zakje verse peterselie
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 schaaltjes kabeljauwhaasjes
4 plakken Parmaham
1 theelepel salie