Koolvis-groenteschotel uit de oven
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en in lengte in plakken snijden. Aardappels in 5 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Courgette en blokken vis in lengte in plakken snijden. In sauspan boter smelten, bloem erdoor roeren en ca. 1 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en blijven roeren tot saus gebonden is. Helft van kaas in saus laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Beetje saus over bodem van ovenschaal uitstrijken. In schaal twee lagen maken van achtereenvolgens aardappel, courgette, vis, tomaat en saus. Rest van kaas erover strooien en gerecht in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.
Koolvis-groenteschotel uit de oven
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en in lengte in plakken snijden. Aardappels in 5 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Courgette en blokken vis in lengte in plakken snijden. In sauspan boter smelten, bloem erdoor roeren en ca. 1 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en blijven roeren tot saus gebonden is. Helft van kaas in saus laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Beetje saus over bodem van ovenschaal uitstrijken. In schaal twee lagen maken van achtereenvolgens aardappel, courgette, vis, tomaat en saus. Rest van kaas erover strooien en gerecht in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote (Super)aardappels
1 grote courgette
1 pak koolvisfilet
50 g boter
50 g bloem
500 ml visbouillon
150 g geraspte kaas
4 tomaten
Dit heb je nodig
grote ovenschaal