Antipasti
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Paprika's in oven in 20 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. In afgedekte kom of plastic zak 10 min. laten afkoelen. Grillpan verwarmen. In kom 2 el citroensap door 2 el olie roeren, aspergetips ermee bestrijken. In grillpan in ca. 4 min. bruin roosteren. Op schaal overdoen en rest van citroenolie erover sprenkelen, bestrooien met zout en peper. Reuzenbonen afgieten en mengen met 1 el citroensap, zout, peper, basilicum en 2 el olie. In kom knoflook, kappertjes en ansjovis mengen. Paprika's in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen en velletjes eraf trekken. Ansjovismengsel over stukken paprika verdelen. Paprika oprollen en besprenkelen met 2 el olie. Paprika's, asperges en reuzenbonen nog minstens 15 min. laten staan, maar liefst langer.
Parmaham, mortadella en sardinerolletjes over vier grote borden verdelen. Paprikarolletjes, asperges en reuzenbonen ernaast scheppen.
Antipasti
voorgerecht
null personen
365 kcal
70 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Paprika's in oven in 20 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. In afgedekte kom of plastic zak 10 min. laten afkoelen. Grillpan verwarmen. In kom 2 el citroensap door 2 el olie roeren, aspergetips ermee bestrijken. In grillpan in ca. 4 min. bruin roosteren. Op schaal overdoen en rest van citroenolie erover sprenkelen, bestrooien met zout en peper. Reuzenbonen afgieten en mengen met 1 el citroensap, zout, peper, basilicum en 2 el olie. In kom knoflook, kappertjes en ansjovis mengen. Paprika's in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen en velletjes eraf trekken. Ansjovismengsel over stukken paprika verdelen. Paprika oprollen en besprenkelen met 2 el olie. Paprika's, asperges en reuzenbonen nog minstens 15 min. laten staan, maar liefst langer.
Parmaham, mortadella en sardinerolletjes over vier grote borden verdelen. Paprikarolletjes, asperges en reuzenbonen ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
3 el citroensap
6 el olijfolie
100 g groene aspergetips
1 blik reuzenbonen
½ zakje verse basilicum
1 teentje knoflook
2 el kappertjes
4 ansjovisfilets
4 plakjes Parmaham
4 plakken mortadella (vleeswaren)
1 bakje verse sardinerolletjes
Dit heb je nodig
grillpan