Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
Door dat lekkere grillsmaakje waan je je echt aan de Middellandse Zee.
Aan de slag
Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat uitlekken in een verhit. Schep de kipspiesjes met 1 el olie om in een schaal. Verhit de grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar.
Knip intussen de peterselie fijn. Roer in een schaal de yoghurt met de rest van de olie en de helft van de peterselie tot een saus. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Snijd bleekselderij in stukjes en halveer de olijven.
Schep de krieltjes, bleekselderij, olijven en kaasblokjes door de yoghurtdressing. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast. Strooi de rest van de peterselie erover.
Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
Door dat lekkere grillsmaakje waan je je echt aan de Middellandse Zee.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat uitlekken in een verhit. Schep de kipspiesjes met 1 el olie om in een schaal. Verhit de grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar.
Knip intussen de peterselie fijn. Roer in een schaal de yoghurt met de rest van de olie en de helft van de peterselie tot een saus. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Snijd bleekselderij in stukjes en halveer de olijven.
Schep de krieltjes, bleekselderij, olijven en kaasblokjes door de yoghurtdressing. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast. Strooi de rest van de peterselie erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g minikrieltjes
2 schalen Grieks gekruide kipfilethaasjes
3 el traditionele olijfolie
30 g verse peterselie
150 g Griekse yoghurt
1 struik bleekselderij
200 g Merza olijven met ansjovis in blik
200 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
grillpan