In ham gewikkelde courgettestaafjes
Aan de slag
Courgettes halveren en uiteinden eraf snijden. Courgettehelften rechtop op snijplank zetten en in 4 dikke plakken snijden. Elke plak vervolgens in 3 repen snijden, zodat dikke staafjes ontstaan. Courgettestaafjes in ruim kokend water met zout in 1-2 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In schaal citroensap en -rasp door 4 el olie roeren, dressing pittig op smaak brengen met zout en peper. Courgette in citroendressing 15 min. laten afkoelen, tussentijds voorzichtig omscheppen.
Slablaadjes omscheppen met 1 el olie, zout en peper. Sla over vier borden verdelen. Plakken ham voorzichtig loshalen. In elke plak ham 3 courgettestaafjes wikkelen en er 4 per bord op sla leggen.
In ham gewikkelde courgettestaafjes
voorgerecht
null personen
305 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Courgettes halveren en uiteinden eraf snijden. Courgettehelften rechtop op snijplank zetten en in 4 dikke plakken snijden. Elke plak vervolgens in 3 repen snijden, zodat dikke staafjes ontstaan. Courgettestaafjes in ruim kokend water met zout in 1-2 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In schaal citroensap en -rasp door 4 el olie roeren, dressing pittig op smaak brengen met zout en peper. Courgette in citroendressing 15 min. laten afkoelen, tussentijds voorzichtig omscheppen.
Slablaadjes omscheppen met 1 el olie, zout en peper. Sla over vier borden verdelen. Plakken ham voorzichtig loshalen. In elke plak ham 3 courgettestaafjes wikkelen en er 4 per bord op sla leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stevige courgettes
1 citroen
5 eetlepels olijfolie extra vierge
1 bakje baby leaves
2 pakjes Galliaham