Kruidige varkensfiletlapjes met appelsambal
Aan de slag
In kom koriander, komijn en kardemom mengen met knoflook en mespunt peper en zout. Vleeslapjes aan beide kanten goed inwrijven met kruidenmengsel en smaken op koele plek minstens 1 uur laten intrekken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijnhakken. Appels schillen, in kwarten snijden en klokhuizen verwijderen. Appelparten boven kom grof raspen. Citroensap erdoor mengen. Gemberwortel schillen en boven appels fijnraspen. Appelrasp omscheppen met rode peper en mespunt zout. Kom afdekken met plasticfolie en appelsambal tot gebruik in koelkast zetten.
Rooster van barbecue met beetje olie invetten. Varkensfiletlapjes op barbecue leggen en in ca. 5 min. per kant bruin en gaar roosteren. Appelsambal erbij serveren.
Kruidige varkensfiletlapjes met appelsambal
hoofdgerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In kom koriander, komijn en kardemom mengen met knoflook en mespunt peper en zout. Vleeslapjes aan beide kanten goed inwrijven met kruidenmengsel en smaken op koele plek minstens 1 uur laten intrekken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijnhakken. Appels schillen, in kwarten snijden en klokhuizen verwijderen. Appelparten boven kom grof raspen. Citroensap erdoor mengen. Gemberwortel schillen en boven appels fijnraspen. Appelrasp omscheppen met rode peper en mespunt zout. Kom afdekken met plasticfolie en appelsambal tot gebruik in koelkast zetten.
Rooster van barbecue met beetje olie invetten. Varkensfiletlapjes op barbecue leggen en in ca. 5 min. per kant bruin en gaar roosteren. Appelsambal erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels gemalen koriander (ketoembar)
1 eetlepel gemalen komijn
½ eetlepel gemalen kardemom
1 eetlepel knoflookpoeder
2 teentjes knoflook
4 varkensfiletlapjes
1 rode peper
2 groene appels (Granny Smith)
1 eetlepel citroensap
3 cm verse gemberwortel
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
plasticfolie