Kruidige varkensfiletlapjes met appelsambal
bewaar
bewaar

Kruidige varkensfiletlapjes met appelsambal

20 min. bereiden / 1 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

In kom koriander, komijn en kardemom mengen met knoflook en mespunt peper en zout. Vleeslapjes aan beide kanten goed inwrijven met kruidenmengsel en smaken op koele plek minstens 1 uur laten intrekken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijnhakken. Appels schillen, in kwarten snijden en klokhuizen verwijderen. Appelparten boven kom grof raspen. Citroensap erdoor mengen. Gemberwortel schillen en boven appels fijnraspen. Appelrasp omscheppen met rode peper en mespunt zout. Kom afdekken met plasticfolie en appelsambal tot gebruik in koelkast zetten.

Rooster van barbecue met beetje olie invetten. Varkensfiletlapjes op barbecue leggen en in ca. 5 min. per kant bruin en gaar roosteren. Appelsambal erbij serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidige varkensfiletlapjes met appelsambal

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig