In melk gesmoorde rollade
Aan de slag
Rollade bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en rollade rondom aanbraden (ook zijkanten bruin laten worden!). Bloem in pan strooien en even meebakken. Knoflook en kruiden in pan leggen en melk erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Melk aan de kook brengen, vuur laag draaien en deksel schuin op pan leggen. Rollade in ca. 45 min. zachtjes gaar laten worden, enkele keren omdraaien en saus erdoor roeren. Rollade op snijplank leggen en in aluminiumfolie verpakt 10 min. laten rusten. Kruiden met schuimspaan uit saus scheppen. Ingedikte melksaus eventueel nog iets inkoken en op hoog vuur nog iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Saus door zeef in sauskom schenken. Rollade in plakken snijden en op warme schaal leggen. Deel van saus erover schenken, rest apart erbij geven. Lekker met gebakken krieltjes en roergebakken spinazie.
In melk gesmoorde rollade
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Rollade bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en rollade rondom aanbraden (ook zijkanten bruin laten worden!). Bloem in pan strooien en even meebakken. Knoflook en kruiden in pan leggen en melk erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Melk aan de kook brengen, vuur laag draaien en deksel schuin op pan leggen. Rollade in ca. 45 min. zachtjes gaar laten worden, enkele keren omdraaien en saus erdoor roeren. Rollade op snijplank leggen en in aluminiumfolie verpakt 10 min. laten rusten. Kruiden met schuimspaan uit saus scheppen. Ingedikte melksaus eventueel nog iets inkoken en op hoog vuur nog iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Saus door zeef in sauskom schenken. Rollade in plakken snijden en op warme schaal leggen. Deel van saus erover schenken, rest apart erbij geven. Lekker met gebakken krieltjes en roergebakken spinazie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote varkensfiletrollade
50 g roomboter
2 eetlepels bloem
2 teentjes knoflook
1 zakje Italiaanse kruidenmix
1 l melk
1 vleesbouillontablet
3 eetlepels citroensap
Dit heb je nodig
aluminiumfolie