Lamsrack met honing-muntjus
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Broccoli beetgaar koken en laten uitlekken. In koekenpan 2 el olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven in 8 min. vanbinnen rosé braden. Intussen in bakvet helft van knoflook 30 sec. bakken. Bouillon, wijn en honing toevoegen en op hoog vuur tot helft laten inkoken; aanbaksels losroeren. Boter en munt door jus roeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Vlees uit oven nemen en in aluminiumfolie verpakt ca. 5 min. laten rusten. Intussen in hapjespan rest van olie en knoflook met rode peper 30 sec. zachtjes bakken. Broccoli toevoegen en nog 3-4 min. roerbakken tot broccoli warm is. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Vlees langs botjes lossnijden en over vier warme borden verdelen. Jus erover schenken. Lekker met gebakken aardappels.
Lamsrack met honing-muntjus
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Broccoli beetgaar koken en laten uitlekken. In koekenpan 2 el olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven in 8 min. vanbinnen rosé braden. Intussen in bakvet helft van knoflook 30 sec. bakken. Bouillon, wijn en honing toevoegen en op hoog vuur tot helft laten inkoken; aanbaksels losroeren. Boter en munt door jus roeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Vlees uit oven nemen en in aluminiumfolie verpakt ca. 5 min. laten rusten. Intussen in hapjespan rest van olie en knoflook met rode peper 30 sec. zachtjes bakken. Broccoli toevoegen en nog 3-4 min. roerbakken tot broccoli warm is. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Vlees langs botjes lossnijden en over vier warme borden verdelen. Jus erover schenken. Lekker met gebakken aardappels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g panklare broccoli
4 eetlepels olijfolie
2 schaaltjes lamsracks
2 teentjes knoflook
100 ml runderbouillon
100 ml witte wijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel koude boter
3 takjes munt
1 rode peper
3 eetlepels citroensap
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
braadslede