Lamsrack met tuinerwtjespuree
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels schillen, halveren, wassen en in pan met water en zout 10 minuten koken. Tuinerwtjes aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken, tot aardappels en erwtjes gaar zijn. Intussen in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven ca. 8 minuten van binnen rosé bakken. Halverwege baktijd omdraaien. Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 minuten laten rusten. Aardappels en tuinerwtjes afgieten, rest van olie toevoegen en geheel met pureestamper grof pureren. Knoflook pellen en boven erwtjespuree uitpersen. Munt in reepjes snijden, door puree mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Lamsracks langs botjes in 6 'karbonaadjes' snijden. Met twee lepels of ijsbolletjestang 6 mooie bolletjes van puree maken. In midden van zes borden bolletje puree leggen, stukje lamsvlees ertegenaan leggen en als garnering wat peper over bord strooien.
Lamsrack met tuinerwtjespuree
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels schillen, halveren, wassen en in pan met water en zout 10 minuten koken. Tuinerwtjes aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken, tot aardappels en erwtjes gaar zijn. Intussen in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven ca. 8 minuten van binnen rosé bakken. Halverwege baktijd omdraaien. Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 minuten laten rusten. Aardappels en tuinerwtjes afgieten, rest van olie toevoegen en geheel met pureestamper grof pureren. Knoflook pellen en boven erwtjespuree uitpersen. Munt in reepjes snijden, door puree mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Lamsracks langs botjes in 6 'karbonaadjes' snijden. Met twee lepels of ijsbolletjestang 6 mooie bolletjes van puree maken. In midden van zes borden bolletje puree leggen, stukje lamsvlees ertegenaan leggen en als garnering wat peper over bord strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g aardappels (kruimig)
0 zout
½ pak tuinerwten
4 eetlepels olijfolie
1 schaaltje lamsracks
0 (versgemalen) peper
1 teentje knoflook
3 takjes munt
Dit heb je nodig
aluminiumfolie