Zoete courgettetaart
bewaar
bewaar

Zoete courgettetaart

20 min. bereiden / 1 uur 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en op bord laten afkoelen. Courgettes wassen, droogdeppen en grof raspen. Courgetterasp in zeef laten uitlekken, vocht er zo veel mogelijk uitdrukken. Courgette droogdeppen. In kom eieren, rietsuiker en vanillesuiker met mixer of garde luchtig kloppen. Olie erdoor kloppen. In andere kom bloem mengen met bakpoeder, koekkruiden en 1 tl zout. Bloem luchtig door eimengsel scheppen. Courgette en walnoten door beslag mengen. Beslag in ingevette en met bloem bestoven springvorm scheppen en op rooster in midden van oven zetten. Taart ca. 1 uur en 15 min. bakken tot buitenkant lichtbruin is, maar taart vanbinnen niet helemaal droog is. Vorm uit oven nemen en taart 10 min. laten afkoelen. Mes langs zijkant van cake halen en taartrooster of snijplank op vorm leggen. Voorzichtig samen keren, zodat taart zonder te breken uit vorm glijdt. Courgettetaart op rooster laten afkoelen.

combinatietipLekker met slagroom of crème fraîche

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete courgettetaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig