Thaise sperziebonenschotel
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in steelpannetje 7 min. koken en onder koud water afspoelen. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie met ui 2 min. zachtjes verhitten. Sperziebonen 2 min. meebakken. Tamarinde, kokosmelk en bouillontablet door bonen scheppen en aan de kook brengen. Bonen in 6 min. gaarkoken. Eieren pellen en halveren. Eieren laatste minuut meewarmen. Bonenschotel serveren met rijst. Lekker met sambal.
Thaise sperziebonenschotel
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in steelpannetje 7 min. koken en onder koud water afspoelen. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie met ui 2 min. zachtjes verhitten. Sperziebonen 2 min. meebakken. Tamarinde, kokosmelk en bouillontablet door bonen scheppen en aan de kook brengen. Bonen in 6 min. gaarkoken. Eieren pellen en halveren. Eieren laatste minuut meewarmen. Bonenschotel serveren met rijst. Lekker met sambal.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
6 eieren
1 ui
3 eetlepels zonnebloemolie
2 zakken gebroken sperziebonen
1 eetlepel tamarindepasta
1 blik kokosmelk
1 groentebouillontablet