Mihoensalade met ananas, varkenshaas en garnalen
Aan de slag
Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water 4 min. laten wellen. Mihoen in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Varkenshaas in dunne plakjes snijden. In wok 2 el olie verhitten en vlees op hoog vuur 2 min. roerbakken. Vlees uit wok nemen en bestrooien met zout en peper. In wok mihoen 3-4 min. voorzichtig omscheppen met rest van olie, garnalen, rode peper, helft van munt, limoensap, vissaus en sojasaus. Intussen in droge koekenpan pinda's kort roosteren en op bord laten afkoelen. Mihoen over vier borden verdelen en ananasstukjes en varkenshaas erop leggen. Bestrooien met rest van munt, bosuitjes en pinda's.
Mihoensalade met ananas, varkenshaas en garnalen
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water 4 min. laten wellen. Mihoen in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Varkenshaas in dunne plakjes snijden. In wok 2 el olie verhitten en vlees op hoog vuur 2 min. roerbakken. Vlees uit wok nemen en bestrooien met zout en peper. In wok mihoen 3-4 min. voorzichtig omscheppen met rest van olie, garnalen, rode peper, helft van munt, limoensap, vissaus en sojasaus. Intussen in droge koekenpan pinda's kort roosteren en op bord laten afkoelen. Mihoen over vier borden verdelen en ananasstukjes en varkenshaas erop leggen. Bestrooien met rest van munt, bosuitjes en pinda's.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mihoen
250 g varkenshaas
4 eetlepels roerbakolie
125 g rose garnalen
1 rode peper
1 zakje verse munt
4 eetlepels limoensap
1 eetlepel Thaise vissaus
3 eetlepels lichte sojasaus
50 g ongezouten pinda's
4 plakken ananas
3 bosuitjes
Dit heb je nodig
wok