Groentensoep met witte kaasblokjes
Aan de slag
Aubergine en courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Uien pellen en snipperen. Olie verhitten in grote soeppan en ui 2 min. bakken. Courgette en aubergine door ui scheppen en nog 5 min. bakken. Bouillon en 3 potten water erbij schenken. Aan de kook brengen en 5 min. zachtjes koken. Tapenade door soep roeren en geheel op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier borden verdelen en kaasblokjes erover strooien. Serveren met stokbrood.
Groentensoep met witte kaasblokjes
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aubergine en courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Uien pellen en snipperen. Olie verhitten in grote soeppan en ui 2 min. bakken. Courgette en aubergine door ui scheppen en nog 5 min. bakken. Bouillon en 3 potten water erbij schenken. Aan de kook brengen en 5 min. zachtjes koken. Tapenade door soep roeren en geheel op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier borden verdelen en kaasblokjes erover strooien. Serveren met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
2 uien
3 el olijfolie
1 meergranenstokbrood
1 pot krachtbouillon rundvlees
1 pakje witte kaasblokjes
½ potje tapenade van zwarte olijven