Kippenlevertjes met pruimen
bewaar
bewaar

Kippenlevertjes met pruimen

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Aardappels in 20-25 min. gaarkoken. Rodekool met weinig water, 1/3 van sjalotten, kruidnagels en wat zout in 20 min. zachtjes gaarkoken. Kippenlevertjes schoonmaken en bestrooien met zout en peper. In koekenpan 25 g boter verhitten en levertjes op matig vuur rondom bruinbakken. Rest van sjalotten 1 min. meebakken. Pruimen en 150 ml water erdoor scheppen. Levertjes nog 8 min. zachtjes verwarmen en vocht iets laten inkoken. Aardappels afgieten en vocht opvangen. Aardappels fijnstampen en 25 g boter en wat kookvocht tot smeuïge puree roeren. Vocht van kool en eventueel van levertjes binden met allesbinder. Op smaak brengen met zout en peper. Puree en rodekool over vier borden verdelen, kippenlevertjes erop scheppen.

algemeenprijs per persoon 1.70 (in februari 2004)

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kippenlevertjes met pruimen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig