Geurige mosselpakketjes
bewaar
bewaar

Geurige mosselpakketjes

40 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Stoneleeks in ringetjes snijden. Mosterd met vork door boter prakken. Op werkvlak telkens vel bakpapier van 30 x 30 cm leggen. Mosselen en stoneleeks over midden van 8 vellen bakpapier verdelen. Daarop steeds 1/2 el mosterdboter leggen. Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met sherry of wijn. Pakketjes dichtvouwen, randen dubbel omvouwen en eventueel vastzetten met nietje of paperclip. Pakketjes met vouwnaad naar boven op bakplaat leggen. Tot gebruik in koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 200 °C. Pakketjes 10 min. in midden van oven zetten, tot mosselen gaar zijn. Pakketjes over acht diepe borden verdelen en aan tafel openen. Mosselen die niet zijn opengegaan, weggooien. Lekker met stokbrood, om in het mosselvocht te dopen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geurige mosselpakketjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig