Crostini's met tonijntapenade
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 eetlepels olie en stokbrood ermee besprenkelen. Bosuitjes in ringetjes snijden. Olijven, kappertjes en tonijn laten uitlekken en samen met ansjovis en rest van olie pureren in keukenmachine of met staafmixer. Bosui door tapenade scheppen. Stokbrood onder grill in ca. 2 minuten goudbruin roosteren (= crostini's). Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Tapenade serveren op crostini's.
Crostini's met tonijntapenade
voorgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 eetlepels olie en stokbrood ermee besprenkelen. Bosuitjes in ringetjes snijden. Olijven, kappertjes en tonijn laten uitlekken en samen met ansjovis en rest van olie pureren in keukenmachine of met staafmixer. Bosui door tapenade scheppen. Stokbrood onder grill in ca. 2 minuten goudbruin roosteren (= crostini's). Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Tapenade serveren op crostini's.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stokbrood
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 bosuitjes
1 potje zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels kappertjes
2 blikjes tonijnstukjes in water
2 ansjovisfilets
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine